Image Hosted by ImageShack.us

Guest Book

Saturday, May 9, 2009

Ketam Sweet Sour "made" in Dandenong


Sebelum tuu cara bacanya macam baca pantun tapi bukan pantun la yerr...
ala ala pantun gitu...
nak 2 kerat kerr , 4 kerat kerr, berkerat kerat kerr apa apa lah hehe....


Che Zainah membeli 2 kg Ketam
Ketam dibeli di kedai Vietnam (nama kedai tak tau sebab zainah tak ingat nama kedai tuu)
Dimasak oleh 'chef' jemputan (ehm ehm siapa lah agaknya chef jemputan tuu lah yerr hehe)
Untuk santapan seisi keluarga.
Ketam disiang dicuci
Sambil dipantau oleh Che zainah.
Nama masakan 'Ketam sweet sour'.
Biar tidak pedas dan boleh dimakan si tengku muda.
hilang lah kempunan si anak dara (anak dara che zainah)
Ingin memakan ketam idaman setelah lebih berpurnama-purnama lamanya. (hehe pelik lah ala ala pantun ni)
Sampaikan habis semua disantapnya (sampai menjilat jari dan mangkok kuang kuang kuang kuang hehe, mesti sedapkan siapalah chef tuu)
Tapi janganlah pula nanti lupa
Gerangan perantau yang jauh di city
Pabila memasak kari ketam bersama nenas.
Pasti enak rasanya kan kan kan

2 comments:

JustMe... said...

kepada pelajar2 sekolah rendah di luar sana...nie le yg dinamakan pantun berpuluh kerat....heeeeeeeee...tima kasih daun keladi..lain kali dtg boleh le tolong masak lagi yea.....

My Passion My Journey My Destiny said...

iyolah tuu
hehe
boleh lain kali kita masak lain lak yerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...